Chiligryta

1,4 kg högrev
3 tsk salt

1 anchochili
2 tsk chipotlepasta
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
2 vitlökar
1 msk limejuice
1/2 dl vatten

1 kanelstång
2 gula lökar
400 gr krossade tomater
4 dl vatten
2 röda paprikor

280 gr bacon

1. Skär högreven i kuber och blanda med 3 tsk salt. Låt stå i ca 1 timme.
2. Mixa anchochili, chipotlepasta, chilipulver, spiskummin, oregano, salt, vitlökar, limejuice med vatten till en jämn kryddpasta.
3. Bryn köttet i omgångar och lägg över i en järngryta. Gör detsamma med löken.
4. Blanda kryddpastan med köttet och låt det fräs ett par minuter.
5. Tillsätt krossade tomater, 1 paprika i bitar och kanelstången och låt det fräs ytterligare ett par minuter.
6. Häll på 4 dl vatten och låt grytan småkoka i 2 1/2 timme.
7. Tillsätt den sista paprikan när 1/2 timme återstår.
8. Stek bacon gyllengula och blanda in när 5 minuter återstår.